Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• kazik4x4
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Andja
    Zamieszczone przez rafiki
    Huawei P8 Lite - miał ktoś styczność z tym telefonem? Ważne, żeby była wersja Lite, bo wersja "pełna" to nie moje progi cenowe...
    Córka użytkuje dość intensywnie i nic złego się nie dzieje. Polecam!
    Na pierwszy rzut oka robi pozytywne wrażenie, proporcjami kształtów zbliżony do iPhona :lol: W teorii dual sim, ale tylko jeden slot masz 4G, drugi to 2G, czyli zaomnij od korzystaniu z neta na dwóch kartach. Jeśli nie korzystasz z dwóch numerów, to w jeden slot możesz sobie wsadzić kartę pamięci.
    Dla mnie najwięszą słabością tego telefonu jest wyświetlacz - intensywność kolorów, ogólna pixeloza w porównaniu go GalaxyA5 jest po prostu slaba.
    Jakość wykonania też słabsza niż w.w konkurent.

Zostaw komentarz:

• Andja
    odpowiedział(a)
    Huawei P8 Lite - miał ktoś styczność z tym telefonem? Ważne, żeby była wersja Lite, bo wersja "pełna" to nie moje progi cenowe...
    Córka użytkuje dość intensywnie i nic złego się nie dzieje. Polecam!

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    Prośba o pomoc. W lumii 635 młodego ostatnio tak się porobiło:
    Nie wysyła sms - a ijest komunikat ,, ponów próbę,, cały czas
    Na ten sam numer można dzwonić.
    On sms odbiera.
    Pomogło kilkukrotne wyjmowanie i wkładanie karty sim.

Po 2 dniach wrócił ten sam problem, tylko doszedł komunikat - błąd karty sd. Skanowanie karty zakończone niepowodzeniem. Po wyjęciu karty sd tak samo - nie wysyła sms. Znowu kilkukrotne wkladanie i wyjmowanie baterii , karty sd i karty sim. Po którymś razie zadziałało, ale cały czas komunikat o karcie sd.

Wszystkie ustaiwenia i aktualizacje tak samo jak w mojej lumii 635 - te same zasięgi - u mnie działa.

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Dzida, Szerokości w eterze

Zostaw komentarz:

• Dzida
    odpowiedział(a)
    endryu, wielkie dzieki. Kupiłem telefon z polecanej przez Ciebie aukcji, czekam teraz na przesyłkę.

Oby się dobrze sprawował.

Zostaw komentarz:

• BADYL
    odpowiedział(a)
    Dzida, ten LG bedzie pewnie niebo lepszy niż obecny którym się posługujesz, ale ma jeden wg mnie mankament...tj. 8GB pamięci :? W moim LG G2 mini też mam tyle i powiem, że android 5.1 pobiera duży obszar pamięci. Do tego wrzucisz jakieś appki i może tel. trochę zamulać. Zaraz ściągnij jakąś appkę do czyszczenia pamięci podręcznej, jednocześnie kasując ręcznie aplikacje działające w tle i powinno być sii

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Dzida
    Nie piszą tu jaką kartę dorzucają?
    Ja kupiłem w kolorze szarym-tytanowym (jest ładny) http://allegro.pl/smartfon-lg-g4c-h5...993914864.html
    Karta samsung 16 Gb uhs1 class 10 i ładowarka ok.

LTE jak kolega wyżej napisał. Bierz z LTE

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    Dzida, LTE to znaczy że telefon obsługuje najszybszy jak na razie u nas internet.

Zostaw komentarz:

• Dzida
    odpowiedział(a)
    endryu, dlaczego niektóre mają w nazwie LTE a niektóre nie i o co chodzi?

Czy to dobra oferta?

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Dzida
    Czy LG G4C (mam nadzieję że nie pomyliłem nazwy) to dobry telefon, biorąc pod uwagę moje potrzeby?
    Dobry. Aż za nadto Dobra cena do jakości i wyposażenia, intuicyjna obsługa (lollipop), ładnie wygląda i się prezentuje. Kupiłem taki, szary-tytanowy synowi po jego wyborze z opinii na Mobzilli, Mgsm, Telepolis.

Zostaw komentarz:

• Dzida
    odpowiedział(a)
    Proszę o poradę. Mam w tej chwili Sony Xperia bodajże E2, no i jest za mały :lol: Żona kupiła używanego Galaxy S3 i ten jej telefon jest sporo lepszy od mojego. Jestem totalnym laikiem jeżeli chodzi o telefony, wykorzystuje je do dzwonienia, pisania SMS-ów, czasami, naprawdę rzadko do przeglądania internetu. Aaaaaa pocztę też odbieram, w sumie dosyć często. W moim aktualnym telefonie wqrwia mnie to że czasami łapie zawiechę, a także (a może przede wszystkim) że są za małe litery przy pisaniu SMS-ów (albo moje paluchy są za duże) :lol:

Chciałbym zmienić telefon, ma mieć koniecznie WiFi i w sumie tyle. Z aparatu korzystam sporadycznie. (rozumiem że nie ma już telefonów bez apartau). Pytanie: Czy LG G4C (mam nadzieję że nie pomyliłem nazwy) to dobry telefon, biorąc pod uwagę moje potrzeby?

Zostaw komentarz:

• BADYL
    odpowiedział(a)
    A mnie wpadł aktualnie w oko sony Xperia M5....jeżeli do maja stanieje do 300zł w moim abonamencie to prawdopodobnie go przytule :wink: jak nie to wezmę HTC M8s...chyba :P

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Czy iPhone 6s wart jest dołożenia kilku stówek względem 6ki?

Zostaw komentarz:

• kazik4x4
    odpowiedział(a)
    Maicroft, nie będę ryzykował, że wywalę 4 czy 5 stówek w błoto
    Podesłałem Ci linka, ale dodam, że z kilkoma osobami romawiałem na temat tych telefonów i kazdy był zadowolony. Chociazby z powodu tak banalnego, jak możliwość założenia baterii większej pojemności w jednym z modeli.

A jak czytam opinie w necie, to wiem że na 100 zadowolonych może 10% wyrazi swoje zadowolenie w necie, a na 100 niezadowolonych w niecie jadu uleje ok. 50-60% - więc to weź pod uwagę.

A jak barany kupuja telefony, żra kebaby, kupują za ciasne spodnie bo albo na ich wielkie dupska nie ma mniejszych albo chca mieć motywację do schudnięcia, potem w ciasne kieszenie pakują telefon razem z kluczami to potem tępaki żale na forum tym i tamtym wylewają.

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Maicroft, nie będę ryzykował, że wywalę 4 czy 5 stówek w błoto

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Moj brat ma i jak u niego kazdy telefon po pol roku, max roku byl wlasnie popekany, polamany itd. to ten Kruger akurat daje rade :lol:

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    kazik4x4, dzięki za podpowiedź. Po przeczytaniu 12 z 28 opinii odpuszczam. Z tych 12 negatywnych było...12 :| z tego w +/- połowie przewijało się, że nie można nosić w kieszeni, bo pęka wyświetlacz a serwis mówi usterka mechaniczna i bujaj się szanowny kliencie :| ja rozumiem, że to nie jest topowy produkt rynku, ale jednak za te 400-500 zł chyba można wymagać żeby telefon przetrwał w całości :|

Zostaw komentarz:

• kazik4x4
    odpowiedział(a)
    arturas03, podobno to helmu na lewo się nie da zalozyc. Na mgsm.pl mają więcej wiedzy na ten temat.

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    arturas03, hmm...to nieciekawie :|

Zostaw komentarz:

• arturas03
    odpowiedział(a)
    rafiki, Gdzieś mi się obiło o uszy że podobno pękają w kieszeni. Sam się nad nimi zastanawiałem ale odpuściłem sobie jak o tym się dowiedziałem.

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    Z innej beczki. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia ze smartfonami (lub innym drobnym RTV) Kruger&Matz? Zainteresował mnie konkretnie LIVE 2 (zwykły, bez LTE). W testach wypada całkiem dobrze jak na swoją kategorię cenową. Odpowiada moim wymaganiom i jak porównywałem to jest tańszy od podobnych technicznie Lenovo nie mówiąc już o Sony, Samsungach itp.

Zostaw komentarz:

• krissos
    odpowiedział(a)
    Jak by ktoś potrzebował uchwyt to mogę polecić który osobiście przetestowałem i testuję Nadaje się do telefonu i tabletu.
    UCHWYT

W prawym górnym rogu jest guzik prezentacja Ładniej to wygląda

Zostaw komentarz:

• mikko1
    odpowiedział(a)
    To i ja wtrącę parę groszy do tematu W ciągu 15 lat przerobiłem ok. 100 telefonów i jeszcze niedawno (ok. 1-2 lata) zawsze tylko uśmiechałem się na słowo chiński telefon, bo te telefony naprawdę były adekwatne do swojej ceny. Ale dzisiaj śmiało polecam moim znajomym telefony Xiaomi, (Huawei) Honor, ZTE, Meizu. Te telefony często nie mają czego się wstydzić przy tzw. flagowcach Samsunga czy LG, a kosztują sporo mniej. Sam z Galaxy S6 Edge kilka miesięcy temu przesiadłem się na Honor 7, którego szczerze polecam, a obecnie od listopada korzystam z Lenovo Moto X Style I powiem szczerze, że mimo, iż ten telefon ma ekran taki jak Note 4 (5,7"!), to Note'a zwróciłem po dwóch dniach do sklepu, a Moto jestem oczarowany nadal i korzysta się z niego naprawdę wygodnie Także polecam zarówno Moto X Style (trochę droższa) jak również Moto X Play (tańsza)

Zostaw komentarz:

• parasite
    odpowiedział(a)
    BANDIT, mam ten telefon. Sprawdzony w boju w podróży po Ameryce Środkowej i teraz już wiem, że to bardzo dobry wybór. Jedynie co to na początku warto zainstalować stabilną europejską wersję MIUI jeśli będzie ta chińska wersja wgrana. Jak za tą cenę to rewelacja. Telefon całkowicie zastąpił mi tablet w podróży i wszystko (rezerwacja hoteli, wymiana walut, obsługa kont, czytanie stron) wykonywałem na nim.

Zostaw komentarz:

Pracuję...